Päivi ja Ari kirjad

Päivi ja Ari perekond USA-s

oktoober 2007 2.kiri

Tere kõik kallid sõbrad!

Meil on hästi huvitav aeg olnud. Nüüdseks oleme jõudnud juba 8 nädalat koolis käia. Aeg läheb hirmus kiiresti. Nädal tagasi olid eksamid ja järgmisel esmaspäeval algab uus veerand. Õppeaineteks on usk, palve, võidmine, evangeeliumi kuulutamine, vaimulik kasv, autoriteetsus ning alandlikkus. Nii palju head õpetust!

Õppimise eesmärgiks on südame muutus. Pole mingit kasu kasvatada ainult teadmisi, ilma et iseloom muutuks. Me oleme nagu ahjus, kus kõik praht põletatakse ära. Kui me ligineme Jumala kirkusele, saame üha rohkem teadlikumaks asjadest meie enda sees, mis ei austa Teda. On vaja surra endale ja olla kõiges sõnakuulelik Temale – eriti hoiakute ja motivatsioonide pärast. Pole mingit kasu välisest sõnakuulelikkusest, kui oled samal ajal oma mõtetes mässuline ja nurisev.

Palju on räägitud sellest, et mõnikord me kasutame nii-öelda häid asju, et seletada, miks me ei ole veel valmis. Püha elu on tähtis, aga me ei tohi jääda ainult ootama, et ehk üks päev ma olen piisavalt valmis ka tegutsema. Jeesuse viimane käsk meile oli – minge! Tema lubas meile väe Pühalt Vaimult. Siis polegi vaja toetuda enda peale vaid hoida pilk Temal, usaldada Teda ja minna. Üks piiblikoht, mis mind väga aitas, oli Rooma 1:16 “Sest ma ei häbene evangeeliumi, see on ju Jumala vägi päästeks igaühele, kes usub, juudile esmalt ja siis kreeklasele”. Evangeelium on Jumala vägi päästeks! Mina teen oma suu lahti, räägin Jumala Sõna inimesele ja usun ning usaldan, et Püha Vaim teeb Jumala Sõna elavaks ja tema saab päästetuks. Me oleme iga nädal käinud tänavatel evangeeliumit kuulutamas ja saanud näha, et Jumal on ustav. Tema kinnitab oma Sõna tunnustähtede ja imede läbi. Meeletult palju inimesi saab päästetud iga nädal!

Näiteks ükskord läksime ülikooli rajooni. Kui olime juba valmis äraminekuks, nägin kaht noort naisterahvast. Ütlesin teistele, et lähen veel nende juurde. Kuulsin, kui üks rääkis teisele, et jalg valutab. Läksin ja tutvustasin end neile ja küsisin selle naise käest, kas ta jalg valutab. Ta ütles – jah. Sadas vihma ja kolmekesi seisime ühe vihmavarju all. Küsisin järgmisena, et kas keegi on neile rääkinud, et Jumal armastab neid ja et Tal on hea plaan nende elu jaoks. Lisaks küsisin, et kas nad on kindlad, et saavad taevasse, kui sureksid praegu. Üks neist oli uuesti sündinud. Jagasin Jumala Sõnast evangeeliumi, palvetasin ja siis oli haige jalaga naine valmis palvetama päästepalve! Lisaks palvetasin tema jala pärast. Tundus, et sõbranna oli tema pärast palvetanud ja Jumal juhtis mind tema juurde ning ta sai päästetud keset tänavat!

Pastorite Rodney & Adonica Howard-Brown’i teenistus on kogenud äratust ja Jumala erilist liikumist peaaegu 20 aastat. Inimeste elud on muutunud, sajad tuhanded on saanud päästetud, tervendatud ja vabastatud. Vahel inimesed ütlevad: “See 5 aastat oli eriline Jumala liikumise aeg, aga nüüd see aeg on läbi.” Ei! Jumal liigub kogu aeg, aga inimesed ise ei ole alati selleks valmis. Pastor Rodney rõhutab, et hingede päästmine peab koguduses olema esikohal. Samamoodi on tähtis, et me austaks Püha Vaimu ja tema liikumist ega alahindaks seda. Nii imehea on siin õppida ja lasta Jumalal ennast muuta. Saame olla keset suuri imesid nähes, kuidas Jumal liigub ja tegutseb – sama võimsalt kui Apostlite tegude ajal.

Armastusega,
Päivi, Ari, Sanna ja Samuel

 

oktoober 2007 1.kiri

Maitske ja vaadake, et Issand on hea! Ps 34:9

Meil oli väga hea võimalus asuda kevadel elama Floridasse. Saime maitsta ja kogeda, kui hea on Jumal. Osaleme kohalikus koguduses (The River of Tampa Bay), mille pastoriks on Rodny ja Adonika Howard-Brown. Nelja kuuga nägime palju imesid, kuidas tuhanded inimesed said päästetud, tervendatud ja vabastatud…, et Püha Vaim tõesti töötab! Samuti saime osa võtta River koguduse ”Suur äratus” ärkamiskampaaniast, mille käigus oli meil võimalus kuulutada evangeeliumi tänaval ja vanadekodus. Oli näha Jumala imelist armastust inimeste vastu. Inimesed nutsid, kui kogesid Püha Vaimu puudutust ja võtsid vastu pääste Püha Vaimu läbi. Mõistsime, et Jumal tõesti elab ja tegutseb võimsalt.

Peale kõiki neid kogemusi tahame enam õppida tundma Jumalat. Usume, et Jumalal on plaan meie pere jaoks. Oleme aru saanud, et Jumal kutsub meid jääma Floridasse veel üheks aastaks õppima River Bible Institute’i (piiblikooli). Selleks peame olema kuulekamad ja andma end rohkem üle Jumalale. Meie pere jaoks on see suur samm ja teame, et edasi on tulemas raskusi ja katsumusi. Kevadel Floridas olles tuli ette olukordi, mis panid meid kogu südamest hüüdma Jumala poole… millele järgnes alati võit! Oleme väga tänulikud, kui palvetate meie eest. Samuti vajame teie tuge ja abi rahaliselt, sest meil ei ole tööluba ja oleme terve järgneva piiblikooli-aasta ilma sissetulekuta. Kui sa koged südames, et tahad toetada ja õnnistada meid rahaliselt – oleme väga tänulikud! Usume, et Jumala Sõna on tõde ja toimib… Kui sina rõõmsa meelega õnnistad teisi, saad ka ise õnnistatud.

Meie pangakonto nr Hansapangas 221037327920 (Päivi H. Pitko).

Samuti on meil südames kirjutada kuukirju, et te kuuleksite kuidas meil läheb ja ka teaksite, mille pärast palvetada. Samas on ka teil võimalus kirjutada meile paivipitko@gmail.com

Ari, Päivi, Sanna ja Samuel

tõlkis Ursula

Ari, Päivi, Sanna ja Samuel Pitko
3458 High Hampton cir
Tampa, Florida 33610
USA
FIN +358 400 439 794
USA +1 813 484 1558
paivipitko@gmail.com

 

Maistakaa ja katsokaa kuinka Herra on hyvä! PS 34:9

Meillä oli mahtava mahdollisuus asua Floridassa viime keväänä ja todella olla maistamassa ja katsomassa kuinka Herra on hyvä. Osallistuimme paikallisen seurakunnan toimintaan (The River of Tampa Bay), jonka pastoreina ovat Rodney & Adonica Howard-Brown. Näiden 4 kuukauden aikana olemme nähneet paljon ihmeitä. Kuinka tuhannet ihmiset pelastuvat, parantuvat ja vapautuvat.. Kuinka Pyhä Henki todella toimii! Saimme osallistua River seurakunnan “The Great awakening” herätyskampanjaan, jonka yhteydessä meillä oli mahdollisuus julistaa evankeliumia vanhainkodeissa ja kaduilla. Saimme sielläkin nähdä Jumalan ihmeellistä rakkautta ihmisiä kohtaan. Ihmiset alkoivat itkeä Pyhän Hengen voimasta ja vastaanottivat pelastuksen. Opimme ymmärtämään vieläkin paremmin, että Jumala todella elää ja toimii voimallisesti! Tämä on mahtava suunnitelma meidän perheelle! Olemme kokeneet todella vahvasti Jumalan kutsuna jäädä Floridaan vielä vuodeksi opiskelemaan River Bible Institute raamattukouluun. Haluamme olla kuuliaisia ja antautua täysin Jumalan käyttöön ja Hänen muutettavakseen.

Kaiken tämän jälkeen mitä olemme kokeneet haluamme oppia vielä enemmän tuntemaan Jumalaa. Uskomme että Jumalal

Tämä on meille suuri haaste ja tiedämme, että edessä on myös vaikeuksia ja koettelemuksia. Viime kevät näytti jo sen, että siellä ollessa jouduimme monesti todellisen paineen alle ja saimme todella huutaa Jumalan puoleen … joka kerta Hän toi voiton.  Olemme tosi kiitollisia, jos rukoilet puolestamme.  Samoin tarvitsemme tukea ja apua rahallisesti, koska me emme saa työlupaa ja olemme raamattukouluvuoden ilman tuloja. Jos koet sydämessäsi, että haluat tukea ja siunata meitä rahallisesti, olemme todella kiitollisia. Uskomme, että tässäkin Jumalan sana on totta ja toimii. Kun iloisella mielellä siunaat tulet itse siunatuksi.

Meidän tilinumeromme on: Nordea 147135-57007
Meidän sydämellä on kirjoittaa kuukausittain kuulumisiamme ja myös kiitos ja rukousaiheita. Jos tahdot saada kirjeemme, kirjoita meille sähköpostiosoitteeseemme paivipitko@gmail.com
Rakkaudella

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga